Hartelijk welkom bij de Pauluskerk. Hierin vindt u alle informatie rond de komende kerkdiensten.

In beide diensten gaat vandaag onze wijkpredikant ds. Kees van den Berg voor.

Vandaag is de eerste adventszondag. We sluiten aan bij het jaarthema ‘Als nieuw’. We lezen daarom in beide diensten uit Lukas 21.

 In de avonddienst richten we ons op de tekenen der tijden en hoe we toe kunnen leven naar de voleinding: met een opgeheven hoofd, ‘want de verlossing is nabij!’ (vers 28).

Het is vandaag ook avondmaalzondag. Juist in de adventstijd is dat veelzeggend: in het avondmaal wordt onze verwachting van de Komende gevoed. ’s Morgens vieren we de maaltijd van de Heer op lopende wijze, ’s avonds aan tafel.

Het orgel wordt bespeeld door dhr. Helmich van der Kolk.

U kunt onze diensten op afstand bijwonen via YouTube en kerkradio.

Collectes

De eerste collecte is de diaconale collecte bestemd voor: Plaatselijk diaconaal werk

De diaconie is op verschillende terreinen actief en helpt, zichtbaar en onzichtbaar, daar waar het nodig is, dankzij de inzet van vele diakenen en gemeenteleden. De diaconaal consulenten ondersteunen en adviseren daarin, leggen verbindingen met organisaties en de lokale overheid, en initiëren nieuwe projecten. Info: Nelleke de Jong, nelleke.de.jong@pkngouda.nl / T 06 – 86 87 46 64

U kunt uw gift overmaken op rekening: NL54 RABO 0373 7372 70 t.n.v. Diaconie Protestantse Gemeente Gouda.

De tweede collecte is voor Pastoraat en Eredienst.

U kunt uw gift overmaken op rekening: NL69 RABO 0373 7201 22 t.n.v. Protestantse Gemeente Gouda.

Alle inzamelingen worden van harte bij u aanbevolen.

Hoe u uw gift ook kunt geven vindt u hier.

Bestemming avondmaal collecte

Dit jaar (2024) is de avondmaal collecte bestemd voor het werk van Dorcas in Libanon.

In Libanon stapelen vele crises zich al jarenlang op. De opvang van vele Syrische en Palestijnse vluchtelingen brengt logistieke en emotionele problemen met zich mee. De infrastructuur kan het aantal mensen niet aan. De economie is volledig ingestort. De explosie in Beiroet (2020) en de coronapandemie waren druppels die de emmer deden overlopen. 80 procent van de Libanezen leeft in extreme armoede.

Dorcas werkt vooral op plekken waar meer dan de helft van de bevolking bestaat uit Syrische vluchtelingen. Er wordt voedsel gegeven aan mensen in broodnood. Bijvoorbeeld aan vluchtelingenkinderen op scholen. Dit is een extra stimulans voor ouders om hen naar school te sturen.

Dorcas traint en motiveert Syrische vrouwen in Libanon om een eigen inkomen te verdienen. Voor hen is het belangrijk om iets om handen te hebben. Het is een fijne afleiding die voorkomt dat de mensen te veel nadenken over hun problemen en verleden. Dat laatste leidt vaak tot stress en depressie. Ook biedt Dorcas (trauma)therapie en trainingen. Ouders leren bijvoorbeeld om te gaan met getraumatiseerde kinderen. Vanwege de spanningen tussen Libanezen en Syrische vluchtelingen worden verder groepsgesprekken georganiseerd met als doel dat zij elkaar leren begrijpen en verdragen.