2 weken geleden

Pauluskerk Gouda

Hoe zat het ook alweer met die kanselkleden?
www.pauluskerkgouda.nl/home/nieuwe-kanselkleden-voor-de-pauluskerk/
... Meer...Minder...

Bekijk op Facebook

2 weken geleden

Pauluskerk Gouda

Impressies van de Emmaüswandeling

Komt niet al het goede in drieën?
Daarom nog een derde post over het startweekend, en dit keer over de Emmaüswandeling, die na de zondagse startdienst gehouden werd.
Twee aan twee - soms waren de groepjes iets groter - gingen gemeenteleden met elkaar aan de wandel, waarbij ze stil waren en spraken over Het Goede Leven, de kerkdienst en wat er maar ter spraken kwam.

Ze hadden ook wat creatieve opdrachten meegekregen, zoals: a) Maak één of meerdere foto's die volgens jullie Het Goede Leven verbeelden b) Zoek de Chinese vertaling van Het Goede Leven op en mail dat door c) Maak met elkaar een kort gedicht over wat volgens jullie Het Goede Leven inhoudt d) Voor de kinderen: neem iets mee wat je onderweg vond en wat volgens jou laat zien dat God alles goed en mooi heeft gemaakt. .

Deze gedichten kregen we door:

Soms brengt het weer
me dichter bij de Heer
dan duizend mooie woorden

De zon op je gezicht
Maakt dat ik mij richt
Op zijn beloften van trouw

Aandacht voor het leven
Een geschenk aan mij gegeven
Maakt dat ik Zijn liefde uit wil delen

en:

Het leven is goed
Als je elkaar in geloof ontmoet.
Het geeft kleur aan het bestaan
Als je als gemeente de weg samen mag gaan.

Kortom: het was een bijzondere en geslaagde Emmaüswandeling. De wandelaars kwamen na een uur terug, blakend en blozend van de zon en vooral dankbaar voor alles wat ze delen mochten. In de kerk keek Klaas Visser nog even terug op het hele startweekend en met elkaar zongen we nog een mooi lied. Het was een fijne afsluiting van een geslaagd startweekend!
... Meer...Minder...

Bekijk op Facebook

2 weken geleden

Pauluskerk Gouda

PaulusPubQuiz.. wat een spanning en sensatie. Acht teams namen het vanavond in de kerkzaal tegen elkaar op om de felbegeerde prijs “PaulusPubQuiz winnaar (editie: startweekend’20)”. In 12 snelle rondes van vijf vragen werden de teams bevraagd over sport, culinair, reclame slogans, bijbelkennis en nog veel meer. Na een spannende twee uur ging uit eindelijk de Club Van Jonge Moeders (CJVM) met de eerste prijs aan de haal. Een gezellige zaterdagavond en voor herhaling vatbaar. 😁🙌 ... Meer...Minder...

Bekijk op Facebook

2 weken geleden

Pauluskerk Gouda

Clean Up!

Zaterdagmiddag 12 september gingen we, in het kader van het Startweekend, de wijk in, met grijpers, vuilniszakken en speurdersogen.
Clean Up Day heet dat. Eigenlijk is dat volgende week, maar als Pauluskerk zijn we soms best vooruitstrevend... 😉

Heel veel vuil werd er opgeraapt en in vuilniszakken gedaan. De straten rond de kerk zien er weer spic en span uit. Jong en oud genoot ervan en er kwamen veel positieve reacties.

Na afloop was er nog een gezellig samenzijn, mét taart. Want laten we wel wezen: een schone buurt is toch een feest?!
... Meer...Minder...

Bekijk op Facebook

2 weken geleden

Pauluskerk Gouda

Vandaag en morgen is ons startweekend. Kijk nog eens naar het boeiende en afwisselende programma en doe vooral mee! In het programma kun je duidelijk lezen hoe je je moet aanmelden (want dat is wel nodig in deze coronatijd).

Zondagmorgen is de feestelijke startdienst. Dan introduceren we ons nieuwe jaarthema 'Het Goede Leven'. We lezen Psalm 34, waar rake en spannende dingen hierover gezegd worden. In de preek zal Ds. Kees van den Berg dat o.a. vergelijken met het 'Zwitserlevengevoel'.
Na een rustperiode is het combo ook weer van de partij en Gerard en Janneke de Wit vertellen via een filmpje hoe het met hen gaat in Schwerin.
Het kindermoment wordt letterlijk en figuurlijk 'tof'.
Na de dienst is er nog een zgn. 'Emmaüswandeling', waarbij aan de hand van het thema van de dienst en een aantal opdrachten mensen met elkaar al wandelend in gesprek gaan. Vervolgens wordt het, na een uurtje, gezamenlijk afgesloten in de kerk.
De dienst begint om 10.00 uur. Opgave kan nog via meevieren.nl/pauluskerkgouda/
Van harte welkom!!
... Meer...Minder...

Bekijk op Facebook

3 weken geleden

Pauluskerk Gouda

Zondagmorgen 6 september wordt Els de Leede-Grootveld bevestigd als seniorenouderling en Gerard Slingerland wordt in de bediening gesteld als jeugdwerker van STEP. Hij gaat o.a. ook het jeugdwerk in onze gemeente begeleiden. Bijzonder: iemand die zich richt op de oudste en iemand die zich richt op de jongste generatie.
We lezen in deze dienst Psalm 78 waarin ook de verschillende generaties voorkomen, juist m.b.t. het doorgeven van het geloof.
Aanmelden voor deze dienst kan nog via meevieren.nl/pauluskerkgouda. Er zijn nog een paar plaatsen beschikbaar. De dienst is ook te volgen via het Youtube-kanaal van Pauluskerk Gouda en via Kerkomroep.nl.

In de avonddienst - waarin Ds. Gerard Bijkerk voorgaat - zijn nog wel genoeg plaatsen beschikbaar. In die dienst is er ook gemeentezang. Deze dienst wordt niet uitgezonden via Youtube, maar wel via Kerkomroep.nl.

Hoe dan ook: van harte welkom, in de kerk of thuis via de streaming!
... Meer...Minder...

Bekijk op Facebook

3 weken geleden

Pauluskerk Gouda

12 en 13 is het startweekend, met een Clean Up in de wijk, een PubQuiz, een startdienst en een Emmaüswandeling.
Lees hier het hele programma (ook hoe je je opgeeft) en doe mee!!

Delen is lief!
... Meer...Minder...

Bekijk op Facebook

3 weken geleden

Pauluskerk Gouda

Cleanup Gouda Noord

Op zaterdagmiddag 12 september organiseert de Pauluskerk, als aftrap van het startweekend, een schoonmaakactie in Gouda Noord. Wij nodigen u en jou van harte uit om mee te doen. Om 14.30 uur staat de koffie en taart klaar en worden de straten verdeeld onder alle deelnemers. Voor materiaal wordt gezorgd, wel vragen wij om zelf beschermende handschoenen mee te nemen.
... Meer...Minder...

Bekijk op Facebook