Al jaren bestaat er in Gouda een voedselbank. Mensen met weinig inkomen worden zo geholpen met een belangrijke levensbehoefte: eten. Als je niet veel geld hebt om eten en drinken te kopen, is er meestal ook weinig geld voor andere zaken: kleding, huisraad, meubels. Regelmatig krijgt de diaconie aanbod van kleding, baby-uitzet, meubels enz. De vraag om spullen en het aanbod van deze artikelen wil de diaconie bij elkaar brengen.

Delen met anderen

Op een centrale plaats in Gouda kunnen mensen goede, hele en bruikbare zaken inleveren. U kunt denken aan:

  • Kleding (goede kleding die u zelf nog zou willen dragen),
  • Meubels (schone en stevige meubels waar u bijvoorbeeld geen ruimte meer voor heeft),
  • Babyuitzet,
  • Keukenapparaten die niet stuk zijn,
  • (kinder)fietsen, ander huisraad.

We willen uw begrip vragen voor de nadruk die wij leggen op de bruikbaarheid van de artikelen. Als artikelen niet bruikbaar zijn, geven we dat aan om te voorkomen dat we een opslag worden van spullen die niemand wil hebben.

non-foodbank goudaAls u spullen heeft die andere mensen wellicht kunnen gebruiken, dan kunt u contact opnemen met de non-foodbank. Samen maakt u een afspraak wanneer u het weg kunt brengen. Mocht u het echt niet zelf kunnen brengen dan kan er gekeken worden of het opgehaald kan worden. We hopen dat we zo mensen met weinig inkomen op een goedkope manier aan goede kleding en huisraad kunnen helpen.

Locatie Non-foodbank Gouda

locatie non foodbank gouda