Omdat het de goede kant op lijkt te gaan met ‘alle cijfers’ en we ruimte hebben om meer mensen toe te laten in ons kerkgebouw heeft de kerkenraad – na advies van de commissie – besloten om vanaf zondag 13 juni 2021, 75 personen per dienst toe te laten.

Versoepelingen voor kerkdiensten zijn verantwoord mogelijk

Nu vanaf 5 juni aanstaande de rijksoverheid aanzienlijke versoepelingen doorvoert in de covid-19 maatregelen, is er ook ruimte om dit te doen ten aanzien van kerkdiensten. De routekaart kerken, die door CIO op 22 maart 2021 werd gepubliceerd, geeft hiervoor het volgende aan: – kerkdiensten kunnen door maximaal 60 kerkgangers worden bezocht (exclusief medewerkers) – voor kerkgebouwen met meer dan 300 reguliere zitplaatsen kan een maximum van 15% van dit aantal zitplaatsen worden aangehouden. Voor samenzang geeft de routekaart aan: op een ingetogen manier, zonder extra volume (=praatniveau) en met beperkte tijdsduur. Geadviseerd wordt om hier zeer terughoudend mee om te gaan.
 
Concreet betekent dit voor u:

  • er kunnen 75 personen worden toegelaten per dienst, excl. medewerkers (15% van het totaal);
  • het laatste lied (max. 2 coupletten, althans niet te lange liederen) mag door de aanwezigen op ingetogen wijze (zachtjes) worden meegezongen;
  • ook het amen na de zegen mag ingetogen worden meegezongen;
  • de koster zet voorafgaand aan het laatste lied de deuren open;
  • er komen (voor de ochtenddienst) 2 tijdsvakken waarbinnen de gemeenteleden kunnen komen (9.40-9.50 en 9.50-10.00);
  • voor het jeugdwerk gelden de regels conform het protocol jeugdactiviteiten van de PKN (bijv. geen afstandsregels tussen jongeren onderling, maar nog wel tussen leiding en 12+ers).
 
U kunt zich aanmelden voor de diensten via: www.meevieren.nl/pauluskerkgouda
  • Anders dan in 2020 wordt nu gevraagd om iedereen vanaf 13 jaar aan te melden.
  • Medewerkers aan de dienst (ontvangstcommissie, koster, organist, leiding crèche en knd) hoeven zich niet aan te melden.
  • Medewerkers met een kind dienen hun kind wel aan te melden voor crèche en knd.  
Voor de ochtenddienst werken we met een postcodegebied, voor de avonddienst mag iedereen zich aanmelden.
De inschrijvingen voor de diensten van de komende 3 zondagen gaan vanavond open. 

Van harte uitgenodigd en we zien er naar uit!

Pauluskerk kerkdiensten te volgen via internet

Beeld en geluid

Alle diensten zullen te volgen zijn via een YouTube livestream (live geluid en beeld vanuit de kerk). Alle avonddiensten vervallen tot nader order.

Bekijk hier de Pauluskerk Kerkdienst Livestream en andere video’s.

Kerkomroep.nl

Ook kunt u de diensten beluisteren via kerkomroep.nl. Gezien de verwachte verhoogde benodigde capaciteit zal er mogelijk een limiet zijn op het aantal luisteraars. Meer informatie vindt u hier.

PKN Nederland

U vindt hier meer informatie van de landelijke kerk rondom het Corona-virus

Kindernevendienst

Kindernevendiensten is er volgens het normale rooster voor groepen 1 tot en met 6 van de basisschool en de eerste en laatste zondag van de maand voor de groepen 1 t/m 8.