Preken door Ds C. van den Berg.

110 of 15 items

Cornelis (Kees) van den Berg is sinds 14 september 2014 verbonden als wijkpredikant aan de Pauluskerk. Hij werd in 1969 geboren in Delft en groeide op in Waddinxveen. Tijdens het laatste deel van zijn studie theologie werd hij pastorale bijstand in Hazerswoude Dorp, in 1997 predikant in Broek op Langedijk, in 2003 predikant van de hervormde gemeente Nieuw-Vennep/ Burgerveen, beter bekend als de Witte Kerk. In deze gemeente maakte hij ook de totstandkoming van de protestantse pioniersplek Crosspoint in de Vinex-wijk Getsewoud van nabij mee. Naast zijn gemeentewerk was ds. Van den Berg jaren actief in de visiegroep van Areopagus, centrum voor contextuele en missionaire prediking (verbonden aan de IZB). Sinds eind 2013 verruilde hij dit voor het redactielidmaatschap bij het tijdschrift Woord & Dienst.

Hij is getrouwd met Mirjam en zij hebben drie kinderen: Job, Lotte en Myrthe. Ds. Van den Berg is een groot muziek-, film- en literatuurliefhebber. Ook is hij actief op Facebook.

14 februari 2016 ochtend: Lukas 9:23

door

Gemeente van Jezus Christus, Het is alweer heel wat jaren geleden. Op vakantie in de Achterhoek deden we een stadswandeling door Borculo en we kwamen langs een pottenbakker. ‘Bijbels georiënteerd’ als we zijn, liepen we naar binnen. Dit was niet zomaar een pottenbakker. Wat een prachtige dingen waren er van zijn draaischijf gerold. Echt een […]

7 februari 2016 avond: Mattheüs 5:13-16 en Kolossenzen 4:2-6

door

Het thema is ‘Dubbel Zout’. Jezus zegt tegen ons: ‘Jullie zijn het zout van de aarde.’ Wat betekent dat? Wat geeft pit en smaak aan deze wereld? Hoe kun je verschil maken? Juist in je eigen omgeving?
Die dropjes op de foto komen trouwens ook nog terug… En er is ook een interview met een deskundige op ‘zoutgebied’… En tijdens de dienst speelt de kerkband uit Nieuw-Vennep met in hun gelederen een paar Pauluskerkers

24 januari 2016 avond: Lucas 6:36-49

door

Op de 24e januari stond de avondmaalstafel centraal in onze kerk. Daar worden we genodigd om de maaltijd van de Heer te vieren.
Zo mogen we gedenken wat Jezus voor ons deed, mogen we de verbondenheid beleven met Hem en met elkaar en mogen we vooruitzien naar zijn heerlijke toekomst.
We lezen opnieuw uit het Lukas-evangelie, uit hoofdstuk 6, waar Lukas’ versie van de Bergrede te vinden is: die prikkelende preek die Jezus hield. We staan dan stil bij die ontdekkende woorden over oor- en veroordelen. Is dit een pleidooi voor tolerantie en vrijblijvendheid of juist niet? Actueel genoeg dus.

17 januari 2016 middag: Lukas 3:21-38

door

We lezen verder in Lukas 3, over de doop van Jezus en zijn geslachtsregister. Maar is dat laatste niet een dorre en saaie bedoeling?? Genealogie is toch voor hobbyisten?!
We hopen met elkaar te ontdekken dat het geslachtsregister van Jezus ook Evangelie is, en dat het minder dor en saai is dan het op het eerste gezicht oogt…

24 januari 2016 ochtend: Lukas 5:30-32

door

Op de 24e januari stond de avondmaalstafel centraal in onze kerk. Daar worden we genodigd om de maaltijd van de Heer te vieren.
Zo mogen we gedenken wat Jezus voor ons deed, mogen we de verbondenheid beleven met Hem en met elkaar en mogen we vooruitzien naar zijn heerlijke toekomst.
We lezen opnieuw uit het Lukas-evangelie, uit 5:27-32, waarin het gaat over Jezus die zich voorstelt als een arts die niet gekomen is voor gezonde, maar voor zieke mensen.