Evenals vorig jaar wordt ook dit jaar door de wijkgemeente Pauluskerk een filmavond georganiseerd. Deze zal plaatsvinden op DV vrijdag 6 januari 2017. Vanaf 19.30 uur is De Brug open voor inloop, koffie en thee. Om 20.00 uur hopen we te gaan kijken naar de film “Ida”.

Aansluitend is er gelegenheid om na te praten bij een hapje en een drankje. Toegang is gratis en voor vervoer kan worden gezorgd.

De film speelt in de jaren 1960 in Polen. Anna, een jonge novice wordt door haar Moeder Overste verteld dat ze haar geloften pas mag afleggen nadat ze haar familie bezocht heeft. Anna reist naar haar tante Wanda, een zwaar drinkende rechter en voormalig officier van justitie tijdens het stalinistische regime. Wanneer deze nuchter is, onthult ze de werkelijke naam van Anna; die blijkt Ida Lebenstein te zijn. Haar ouders waren joden die tijdens de oorlog werden vermoord. Ida besluit dat ze hun laatste rustplaats wil vinden en maakt samen met Wanda een reis die zowel licht zal werpen op hun verleden als beslissen over hun toekomst.

De avond wordt georganiseerd door de Gemeente Groei Groepen