De voorganger vanmorgen is ds. W.J. van Schaik uit Woubrugge en de organist is dhr. A. Koster. Vandaag is er kindernevendienst voor alle groepen van de basisschool. Na de dienst is er gelegenheid om elkaar te ontmoeten in De Brug bij een kopje koffie, thee of een glaasje limonade. Heeft u vragen over onze wijk, dan is daar ook de gelegenheid voor, de ouderling van dienst staat u graag te woord.

Collect in deze ochtenddienst

De collecte tijdens de dienst is bestemd voor de financiële hulp aan gemeenteleden. De diakenen regelen samen met andere vrijwilligers verschillende praktische dingen. Zij introduceren mensen bij bijvoorbeeld de Voedselbank, de Non-foodbank, het Noodfonds of Schuldhulpmaatje. Een ander diaconaal project waarin vraag en aanbod van praktische hulp bij elkaar komt, is het Burennetwerk Gouda, Burennetwerk Gouda is van en voor iedereen, ongeacht afkomst, geloof of overtuiging.

De tweede collecte is voor Pastoraat en Eredienst.

Adventsproject van de Kindernevendienst

Vandaag gaan we weer verder met de levensboom van ons project ‘Beloofd is beloofd’. Elke zondag wordt de boom dikker en hangen we er een symbool in. Op de eerste zondag ging het verhaal over Tamar en was het symbool een ketting met het zegel van Juda eraan. Dat was de belofte van een nieuw begin. Op de tweede zondag ging het verhaal over Rachab en was het symbool natuurlijk een dik rood touw dat uit het raam hing. Dat was de belofte van trouw. Vorige week ging het verhaal over Ruth en was het symbool korenhalmen. Dat was de belofte van bescherming.

Vandaag gaat het verhaal over Bathseba. Bathseba en David hadden gezondigd en toen ging hun kindje dood. Maar omdat ze erg veel spijt en verdriet hadden, schonk God aan hen vergeving en kregen ze opnieuw een kindje. Dat kindje was Salomo Jedidja. Het symbool wat bij deze zondag hoort is een hart met scheurtjes erin. Als je erg boos of verdrietig bent, voelt het soms alsof er scheurtjes in je hart komen. Alleen de liefde van God kan die scheurtjes lijmen. We mogen opnieuw beginnen, omdat God van ons houdt en ons vergeeft. Dat is dus de belofte van vergeving.