Vandaag is het de opening van het nieuwe seizoen met als thema: ‘Speurtochten in de Psalmen’. De voorganger vanmorgen is ds. C. van den Berg en de organist is de heer M. Oosterom. Ook het combo zal zijn medewerking verlenen aan deze dienst. Na de zegen zal er nog een presentatie zijn over de nieuwe website.
Vanmorgen is er kindernevendienst voor de groepen 1 t/m 6 van de basisschool.

Na de dienst is er gelegenheid om elkaar te ontmoeten in De Brug bij een kopje koffie, thee of een glaasje limonade. Heeft u vragen over onze wijk, dan is daar ook de gelegenheid voor, de ouderling van dienst staat u graag te woord. Na het koffie drinken is er de gelegenheid om mee te fietsen met de fietspuzzeltocht.

Collecte in deze ochtenddienst

De collecte tijdens de dienst is bestemd voor het Swanenburghshofje.

Stichting Christelijke Hulpverlening het Swanenburghshofje is een interkerkelijke vrijwilligersorganisatie in Gouda. Al 35 jaar bieden wij hulp aan mensen met psychosociale en maatschappelijke problemen. Wij zijn gevestigd in het eeuwenoude Swanenburghshofje aan de Groeneweg in het centrum van Gouda. In de 10 woningen op het hofje kunnen mensen tijdelijk wonen waarbij zij begeleiding krijgen door onze ruim 60 vrijwilligers. Ook wordt er ambulante hulp geboden door middel van individuele gesprekken en gespreksgroepen. Mensen kunnen binnenlopen tijdens de spreekuren voor informatie, advies en aanmelding. Ook wordt er hulp geboden bij financiële problemen en dreigende schuldproblematiek door speciaal getrainde vrijwilligers van het project SchuldHulpMaatje. We hebben inmiddels 23 maatjes actief die werkzaam zijn in Gouda en Waddinxveen. Er wordt gewerkt vanuit een christelijke levensvisie, maar iedereen kan terecht ongeacht levensbeschouwing of achtergrond. U kunt de SCH steunen door uw gift of door u aan te melden als vrijwilliger. Zie ook http://swanenburghshofje.nl/

De tweede collecte is voor Pastoraat en Eredienst.

Programma startweekend

We starten met een feestelijke kerkdienst om 10.00 uur, aan deze dienst zal het combo meewerken. Na afloop van de dienst is er koffie en thee en zullen we aansluitend met elkaar gaan fietsen naar een gezellige picknicklocatie, waar we het weekend afsluiten (vanzelfsprekend bij mooi weer, anders picknicken we in de Brug). Voor wie fietsen lastig is, de locatie voor de picknick is ook per auto bereikbaar.

10.00 uur

We starten met een feestelijke kerkdienst, aan deze dienst zal het combo meewerken. Na afloop van de dienst is er koffie en thee.

12.00 uur

Aansluitend gaan we met elkaar fietsen naar een gezellige picknick locatie, waar we het weekend afsluiten met een picknick (vanzelfsprekend bij mooi weer, anders picknicken we in de Brug). Voor de picknick een eigen lunchpakket meenemen, voor drinken zorgen wij. Voor wie fietsen lastig is, de locatie voor de picknick is ook per auto bereikbaar. Routebeschrijving is beschikbaar op de zondag zelf.

14.00 uur

Afsluiting startweekend.