De kerstmorgendienst wordt ook bijzonder. Daar staat het kerstevangelie uit Lukas 2 centraal. Thema is ‘Kwetsbaar’. Een prachtig Taizé-lied zingen we middenin de schriftlezing, omdat het een versie van de engelenzang is. Cantorij Cantabile zal ook fraaie kerstliederen laten horen en voorgaan in de lofzang.

Meer informatie over de Kerstmorgendienst

Collecte in deze ochtenddienst

De  collecte tijdens de dienst is bestemd voor Kerk in Actie/ Geef hoop aan een kind op de vlucht -Geloof, hoop en Syrië-.
Ook deze Kerst is er geen vrede in Syrië. Al meer dan zes jaar heerst er oorlog. Sommige kinderen hebben nooit vrede gekend. Naast al het leed dat deze kinderen doormaken, staat ook hun toekomst op het spel. Met het projectt ‘Geen verloren generatie’ helpt de Raad van Kerken in het Midden Oosten (MECC) vluchte-lingenkinderen in Syrië met onderwijs. MECC geeft bijles aan leerlingen met een onderwijsachterstand, helpt kinderen uit arme gezinnen met schooluniformen en boeken, knapt schoolgebouwen op, traint docenten om te midden van deze oorlog toch les te kunnen geven. 

De tweede collecte is voor Pastoraat en Eredienst.