Vandaag mogen wij in beide diensten met elkaar het Heilig Avondmaal vieren en in de avonddienst is er aansluitend ook de Dankzegging. In beide vieringen gaat voor onze wijkpredikant ds. C. van den Berg. De organist vanmorgen is dhr. M. Oosterom. Vanmorgen is er kindernevendienst voor alle groepen van de basisschool. Na de dienst is er gelegenheid om elkaar te ontmoeten in De Brug bij een kopje koffie, thee of een glaasje limonade. Heeft u vragen over onze wijk, dan is daar ook de gelegenheid voor, de ouderling van dienst staat u graag te woord.

Eerlijk avondmaalswijn

Het College van Diakenen heeft in haar laatstgehouden vergadering besloten om over te stappen op een Fairtrade wijn voor het vieren van het avondmaal in al onze wijkkerken. Sinds 1 september 2017 zijn we overgestapt op deze wijn. 

Juist als we samen het avondmaal vieren, is het belangrijk dat we leven en handelen naar onze overtuiging. De overtuiging dat God de aarde heeft geschapen voor ieder mens, dat ieder mens recht heeft op een waardig bestaan. En dat we Jezus willen volgen in Zijn zorg en aandacht voor kwetsbare mensen en zijn oproep tot gerechtigheid. 

Met de aankoop van deze wijn, krijgen boeren in Zuid Afrika een eerlijke prijs voor hun product en kunnen ze een waardig bestaan opbouwen.  

Het wijnbedrijf waar de wijn vandaan komt ligt aan de Westkaap in Zuid-Afrika. Een belangrijk deel van de aandelen en de helft van de wijngaard is in handen van de zwarte medewerkers, die zich dan ook mede-eigenaar voelen. In de loop van jaren zijn veel sociale projecten voor en door de werknemers gerealiseerd. Voorbeelden zijn: onderwijs voor werknemers en hun kinderen, een gemeenschappelijke biologische moestuin en verschillende sportfaciliteiten. 

De familie Malan is met hun christelijke achtergrond van grote betekenis voor de Stellar Organics. Marie Malan was jarenlang manager van de wijngaard. De avondmaalwijn van Stellar heeft de naam ‘Grace’ gekregen en is inmiddels al in gebruik bij verschillende PKN-kerken. Stellar Organics was één van de eerste wijnproducenten ter wereld die een Fairtrade certificering ontving. Dat garandeert dat de wijn tegen een eerlijke prijs en onder Internationale handelsvoorwaarden wordt ingekocht. De druiven worden op 100% natuurlijke wijze geteeld, zonder chemische middelen, geen kunstmest en geen pesticiden. Puur natuur dus. De jarenlange biologische teeltwijze heeft geleid tot een gezonde bodem en sterke wijnstokken. 

Meer informatie bij de diaconaal consulent Joyce Schoon, E-mail:diaconaalconsulent@pkngouda.nl

Inzameling voedselbank

Zoals gebruikelijk willen we weer voedsel inzamelen voor de voedselbank tijdens de viering van het Heilig Avondmaal. Graag wil ik nogmaals onder uw aandacht brengen dat naast voedsel (blikken groente, rijst, koffie, thee e.d.) ook behoefte is aan tandpasta, tandenborstels, waspoeder en zeep, douchegel en meer van dat soort artikelen. We zijn er dankbaar voor dat zoveel van u steeds goederen meeneemt voor de medemens in nood. Alvast onze hartelijke dank voor uw bijdrage.

Collecte in deze ochtenddienst

De collecte tijdens de dienst is bestemd voor de Stichting Jaffa-Project Nederland. Het Jaffa Instituut heeft als doel Joodse en Arabische kansarme kinderen in Jaffa opvang, opvoeding en opleiding te geven. Het instituut is genoodzaakt om haar activiteiten uit te breiden, want de armoedecirkel wordt steeds groter. Programma’s zoals naschoolse opvang, het “stap-voor-stap programma” voor jonge meisjes in gevaar, privélessen aan kinderen voor wie een academische opleiding mogelijk is.

Hun motivatie: Kinderen zijn kinderen, die moeten allemaal gelijke kansen hebben.

De tweede collecte is voor Pastoraat en Eredienst.