Kerst was in Nepal altijd DE gelegenheid bij uitstek om te getuigen: Buren en vrienden werden uitgenodigd om het Kerstfeest mee te vieren in de kerk en na afloop kon een ieder deelnemen aan een “liefdesmaaltijd”.

Verleden jaar was het allemaal wat minder uitbundig vanwege de blokkade met India. Dit jaar zijn er weer andere barrières.

In het veranderde geestelijke/politieke klimaat vragen groepen en kerken zich nu af: Kan dit wel? En ze houden hun activiteiten in het licht van: als we dit of dat doen, kunnen we er dan van beticht worden anderen te willen bekeren? Dit als gevolg van het feit dat een groep christenen dit jaar gearresteerd werd nadat ze een boekje over Jezus hadden uitgedeeld op een school.

Bidt voor de kerken en christenen van Nepal dat ze het “vreest niet” wat rond Kerst steeds ook weer klinkt in hun hart zullen dragen en vrijmoedigheid vinden om op gepaste manier te getuigen van de geboorte van hun Heiland: scherpzinnig als een slang maar de onschuld van een duif behoudend.

Voor ons persoonlijk wordt het een bijzondere Kerst: Na twee en een halve maand gescheiden optrekken zijn we nu weer samen. Op Kerstdag zullen er vier mensen uit Gouda met ons meegaan naar de Kerstviering in onze Nepalese kerk. Ook dat is bijzonder!

Ad en Josien Los