Beste gemeenteleden,

Het is alweer een tijdje geleden dat u van onze commissie gehoord heeft. Intussen heeft er ook een wijziging plaatsgevonden: Rudy Hallema en Ferry Koole hebben de commissie verlaten toen zij afscheid namen als ambtsdrager. Saskia Audier is de commissie komen versterken.

De taak van deze kerkenraadscommissie is dat zij nadenkt over de plaats van homo’s en lesbiennes in onze gemeente. Daar heeft onze kerkenraad ooit het één en ander over besloten. Staan we nog achter dit beleid of is er ruimte voor veranderingen daarin?

Het visiedocument Homoseksualiteit is te vinden op de website van de Pauluskerk onder het item Nieuws & Informatie, over ons, visie. De commissie heeft zich hierop bezonnen aan de hand van een aantal documenten en boeken. Deze zijn intussen ook door de kerkenraadsleden bestudeerd, als voorbereiding op de bezinningsdag, die vorig jaar november gehouden is. Eén van de uitkomsten van die dag was dat we het als kerkenraad belangrijk vinden om met de betreffende mensen zelf in gesprek te gaan. Dit gesprek zullen wij als commissie initiëren. In alle openheid, eerlijkheid en liefde. Een gesprek over hoe het nu gaat, over het beleid en over de verwachtingen in dezen.

Graag bieden we daarvoor de gelegenheid op woensdagavond 16 november, om 20.00 uur in De Brug.

Ben je homo of lesbienne en leef je mee met onze gemeente, weet je dan van harte uitgenodigd voor dit gesprek.

De Commissie Andersoortige Relaties: Corrie de Ridder, Saskia Audier en ds. Kees van den Berg