Wij zijn ons zeer bewust van de ernstige situatie in Oekraïne (en andere delen van de wereld). En ook van de moeilijke (corona)tijd die hopelijk (grotendeels) achter ons ligt. De aankondigingen voor activiteiten hieronder worden dan ook niet gedaan vanuit onverschilligheid of wegkijken, maar wel vanuit het perspectief wat ons leven heeft. Een citaat van C.S. Lewis uit het essay ‘on living in an atomic age’ wordt deze dagen veel gedeeld, wij delen het hier met u: “Als we vernietigd zullen worden door een atoombom laten we dan, op dat moment, zinvolle en menselijke dingen aan het doen zijn. Bidden, werken, lesgeven, lezen, muziek luisteren, de kinderen in bad doen, tennissen of met een biertje in de hand met vrienden kletsen terwijl we aan het darten zijn. En niet bij elkaar kruipen als bange schapen terwijl we alleen maar aan bommen kunnen denken. Ze mogen dan misschien onze lichamen kapot maken, maar ze hoeven onze geest niet te beheersen.” Wilt u in dat perspectief de mededelingen in de komende periode lezen. Wij hopen u en elkaar te ontmoeten in of rondom de kerk in de komende periode. Vrede van God.

 

Hulp aan Oekraïne

De afgelopen dagen hebben we in het nieuws kunnen zien in wat voor verschrikkelijke situatie de inwoners van Oekraïne terecht zijn gekomen. We kunnen niet anders dan dit bij God brengen en allereerst samen met alle christenen in ons land en wereldwijd bidden om recht en vrede voor de Oekraïense bevolking.   

Naast ons gebed kunnen we ook concrete hulp bieden aan de inwoners van Oekraïne, waar momenteel aan alles te kort is. Binnen wijkgemeente de Oostpoort is een initiatief opgestart om een transport met hulpgoederen naar Oekraïne te sturen. We hopen en bidden dat dit niet alleen iets is van de Oostpoort, maar ook door andere kerken en gemeentes wordt gesteund en gedragen, zodat er nog meer hulp geregeld kan worden voor de Oekraïense bevolking.  Het logistieke deel voor het transport is al geregeld via het netwerk van één van de gemeenteleden van de Oostpoort. Het transport gaat tot aan de grens van Oekraïne en vanuit daar zullen de hulpgoederen verdeeld worden richting de diverse steden. Waar kunnen we uw hulp bij gebruiken:  Het verzamelen en inleveren van hulpgoederen (zie hierna)

Deze kunnen van vrijdag 4 t/m vrijdag 11 maart worden ingeleverd, elke dag tussen 15.00 en 19.00 uur (dus ook op de zondag) en op  zaterdag 5 maart tussen 9.00 en 17.00 uur. De locatie hiervoor is de ‘Blokkerlocatie’ aan de Antwerpseweg 2 in Gouda.

 We willen u vragen zoveel mogelijk te variëren in onderstaande goederen:

Medicatie: Paracetamol; Jodium pleisters; Hot coldrex; Verbanden; EHBO kits; Vitamine tabletten

Veiligheid: zaklampen; batterijen; opgeladen power Banks; veiligheidsbrillen; bouw-handschoenen

Hygiëne: zeep; shampoo; maandverband; tampons; handdoeken; washandjes; deodorant; tandpasta

tandenborstels;-pakjes natte hygiëne doekjes;-toiletpapier

Kinderen: luiers; natte doekjes; spenen; baby melkpoeder; potjes Olvarit;  pakjes kinderbisquit

Volwassenen: blikken soep; energy repen; ingeblikt voedsel; slaapzakken; dekens; ondergoed;

Sokken; fleece ondergoed; handschoenen/ wanten; sjaals/ mutsen (Geen andere kleding!)

Alles graag schoon aanleveren.