Voordeur en portaal

De renovatie van onze voordeur / portaal loopt niet geheel zoals gepland, omdat de leverancier van het gevelhout niet meer kon leveren wat wij hadden besteld. Hierdoor moesten we wachten op nieuw materiaal, maar volgende week wordt het dan eindelijk geleverd en afgemaakt. Deze week gaat de schilder de voordeur lakken en de kozijnen schilderen. Hierna wordt de reling weer terugplaatsen en is deze klus weer geklaard.

Plannen voor 2024

In het voorjaar 2024 gaan we de buitengevels en toren aanpakken. De toren wordt met behulp van een hoogwerker schoongespoten en de beton elementen krijgen dan weer een frisse nieuwe kleur. Van de gevel boven de vijver en de voorzijde zijn de voegen in slechte staat, deze moeten uitgehakt en opnieuw gevoegd worden. Daarvoor worden de zij- en voorgevel ca 8 weken (maart en april) ingepakt in een steiger. De erker en ramen worden dan ook geschilderd, zodat de kerk er weer geheel fris uitziet.

Tuinen

Ook in de tuinen hebben we flink nog wat snoeiwerk te doen. De boom net naast de Brug moet weg voor de steigerbouwer en wordt later vervangen door een zelfde wilg als de rest van de rij. In de tuin aan de andere kant bij de fietsenstalling zijn ook een paar bomen in slechte staat, die zullen ook aangepakt worden door een hovenier en de verharding van de paden wordt verder afgemaakt met een afdeklaag.

Klusteam gemeenteleden

Binnen werkt het klusteam gestaag door aan de plafonds en worden de banken opnieuw in de vernis gezet.

Ook meedoen?

Er blijven nog genoeg klusjes over om de kerk en tuinen er weer prachtig te laten uitzien, dus als iemand zin heeft om mee te helpen, kunt u/je zich bij mij melden.

Johan Bezemer