UPDATE; Taizéreis

Hé hoi, de voorbereidingen voor de Taizéreis 2023 worden getroffen. Er is al een leuke club jongeren die zich heeft aangemeld. Ook de busjes zijn gereserveerd. Mocht je nog twijfelen, wacht dan niet te lang, want de deadline is: aanmelden vóór Pasen. Dan willen we graag weten of je meegaat. Geef het door aan ds. David van Veen of Heidi Koster (heidi@step-gouda.nl). Maandagavond 8 mei ontmoeten de jongeren elkaar die meegaan. Noteer deze datum als je je hebt aangemeld. De reis is van dinsdag 16 mei tot zondag 21 mei. Ben je tussen 14-29 jaar, dan ben je super welkom. Echt bijzonder om zo’n Taizéreis minimaal 1 keer in je leven meegemaakt te hebben!. Het zal een reis zijn om nooit te vergeten. Groetjes, Ds. David van Veen en Heidi Koster (STEP).

 

 

Taizéreis 24 mei – 29 mei

Heb je zin om rond Hemelvaart mee te gaan naar Taizé (van 24 mei – 29 mei) ? We kamperen 5 dagen op het terrein van Taizé en gaan een beetje mee in de manier van leven van de broeders daar. Taizé is een christelijk kloostergemeenschap, waar je een ervaring opdoet met leven en geloven. Het gaat dus echt ergens over. Zeker niet saai, want er komen veel andere jongeren van over heel de wereld. Een heel bijzondere ervaring. Je beleeft het samen en je praat in kleine groepjes door over interessante thema’s. Tussendoor en ’s avonds zijn er chill momenten. Je doet dus ook internationale contacten op als je dat wilt natuurlijk ;-). Zin om mee te gaan? Je kunt je uiterlijk opgeven tot 18 april  i.v.m. het huren van vervoer. Het is eventueel ook mogelijk om op woensdag te vertrekken als dinsdag niet goed uitkomt met school/studie. Mail ons even voor overleg. Leuk als je mee gaat! Ds. David van Veen en Heidi Koster (info@step-gouda.nl).

 

 

Taizéreis: informatieavond op maandag 21 maart

Heb je zin om mee naar Taizé te gaan? Echt tof, beleef het mee. Van 24 mei – 29 mei organiseren we vanuit Gouda en Reeuwijk een reis naar Taizé. Kom daarvoor naar de informatieavond op 21 maart 19.30 in de Veste (Ridder v Catsweg 300) en hoor meer! Als de dagen rond Hemelvaart niet goed uitkomen, dan willen we naast deze reis ook kijken naar andere mogelijkheden, kom ook dan sowieso ook naar de informatie avond. Hé tot dan! Ds. David van Veen, ds. Murielle van Diepen en Heidi Koster (STEP)

Taizéreis: informatieavond op 21 maart

Van 24 mei – 29 mei organiseren we vanuit Gouda en Reeuwijk een reis naar Taizé! Zin om mee te gaan? Kom voor de voorbereiding naar de informatieavond op 21 maart 19.30 in de Veste (Ridder v Catsweg 300) en hoor meer! Als de dagen rond Hemelvaart niet goed uitkomen, dan willen we naast deze reis ook kijken naar andere mogelijkheden, kom ook dan sowieso ook naar de informatieavond.

Tot dan! Ds. David van Veen, ds. Murielle van Diepen en Heidi Koster (STEP).

Taizéreis 24 – 29 mei 2022 – informatie-avond 21 maart 2022

De uitgestelde Taizéreis wordt werkelijkheid. Van dinsdag 24 mei – 29 mei organiseren we vanuit Gouda en Reeuwijk een reis naar Taizé. We kamperen 5 dagen op het terrein van Taizé en gaan een beetje mee in de manier van leven van de broeders daar. Zin om mee te gaan? Wat is het eigenlijk precies? Taizé is een christelijk klooster-gemeenschap, waar je een ervaring opdoet met leven en geloven. Het gaat dus echt ergens over. Zeker niet saai, want je ontmoet veel andere jongeren van over heel de wereld. Heel bijzonder. Je beleeft het samen en je praat in kleine groepjes door over interessante thema’s. Tussendoor en ’s avonds zijn er chill-momenten. Je doet dus internationale contacten op, als je dat wilt natuurlijk ;-). Trouwens wat ook relaxt is, in Taizé ervaren we géén keuzestress, want alles gaat volgens een eenvoudige, relaxte structuur, hoe heerlijk is dat? Kortom: gewoon even tijd voor iets anders, dan je gewone leventje in Nederland: Dagen van rust, verdieping, ontmoeting en vriendschap. Een verblijf om nooit te vergeten. Komt de periode Hemelvaart niet goed uit, dan willen we ook kijken naar een tweede reis dit jaar. Kom dan in ieder geval naar de informatie-avond op maandag 21 maart 19.30 uur in de Veste (Ridder van Catsweg 300). Hé tot ziens. Leuk! Ds. David van Veen, ds. Muriëlle van Diepen en Heidi Koster (STEP).