De kachels gaan deze winters op veel plekken uit, of de thermostaat omlaag. Ook bij heel wat mensen thuis. De impact weten we nog niet van de energiecrisis, we staan nog maar aan het begin. Als kerk willen we in deze tijd van ‘minder’, ‘duurder’ en ‘kouder’ juist laten zien dat er warmte is. Figuurlijk, maar ZEKER ook letterlijk. Het Leger des Heils heeft alvast een voorzetje gegeven met hun initiatief ‘Warme Kamers’.

Kerk open 

De Ontmoetingskerk zal van 5 t/m 23 December open zijn van 9:00-17:00. Het initiatief wordt gedragen door de Protestantse Gemeente Gouda, met steun van de centrale diaconie. Heel simpel, we bieden een warme ruimte voor mensen uit de buurt (of wie dan ook). Voor mensen die thuis de verwarming uit hebben staan, om welke reden dan ook, en toch graag de gezelligheid van een warme woonkamer opzoeken.

Gastheren/vrouwen nodig

Wil je meedoen als gastheer of gastvrouw, laat het weten. We zoeken vrijwilligers.

Aanmelden kan via mail: arjan@famvanerk.nl of app: 06-55160491

Hartelijk dank, namens de werkgroep ‘Warme Kamers’: Gerrianne Mastenbroek, Arjan van Essen, Gert Guijt, Arjen van de Wetering, Jannie van Leeuwen, André Drok, Maarten Blom.

 

Nelleke de Jong | Diaconaal consulent voor de Protestantse diaconie in Gouda | Oosthaven 31c, 2801 PD Gouda | nelleke.de.jong@pkngouda.nl | 06 – 86 87 46 64 https://www.protestantsekerkgouda.nl/wie-zijn-wij/diaconie/