Van 21 t/m 28 januari is de Week van gebed voor eenheid. De Week van gebed voor eenheid is een jaarlijks terugkerende week waarin wereldwijd miljoenen christenen samen bidden. Door samen te bidden, ervaren we dat we verbonden zijn, met God en met elkaar. Tegelijk tonen we onze betrokkenheid met de wereld om ons heen door voorbede te doen voor wat er speelt in de samenleving: dichtbij en ver weg. Dit jaar is het thema: ‘Heb God lief …. en je naaste als jezelf”. Voor meer informatie zie: www.weekvangebed.nl.

Gezamenlijke start op 21 januari

In Gouda beginnen we deze week traditiegetrouw met een oecumenische viering. De viering vindt plaats op zondag 21 januari om 15.00 uur in de H. Josephkerk.

Voorgangers zijn diaken Paul Schuurmans, ds Kim de Berg en ds David van Veen. De viering wordt muzikaal omlijst door de Taizé groep van de parochie o.l.v. Marjo Broos. Iedereen is van harte welkom!

 

Programma Week van Gebed: (zie voor uitgebreidere informatie het Kerknieuws)

Er zijn gedurende de week een vijftal gebedsbijeenkomsten zijn gepland. Alle avonden starten om 19.30 uur en zullen ongeveer een uur duren.

Dit zijn de locaties:

  • Maandag 22 januari: Gebouw de Gouden Aar, Lage Gouwe 204. Inleiding: Karin van Gemeren
  • Dinsdag 23 januari: Aula Livingstoneschool, Livingstonelaan 60. Bidden met en voor Goudse politici. Inleiding: Henk van Blitterswijk
  • Woensdag 24 januari: GODcentre Gouda, Rijsselseweg 1. Inleiding: Jeroen Dorstein
  • Donderdag 25 januari: Vrije Evangelische Gemeente Gouda, Turfmarkt 21-23. Inleiding: Sibbele Meindertsma
  • Vrijdag 26 januari: Pauluskerk. Centrum de Brug: Willem de Zwijgerlaan 1. Inleiding: Barco den Ouden