Wijkfeest 30 september
Nog een week en dan is het zo ver: het Wijkfeest op zaterdag 30 september, ter ere van 60 jaar Pauluskerk en Sint-Jozefkerk. Het Leger des Heils doet ook mee. Deze drie kerken in dezelfde wijk willen graag hun aanwezigheid met de wijk op feestelijke wijze delen. Natuurlijk bent u/jij daar ook van harte welkom.

Om 14.00 is de feestelijke aftrap.

Op het grasveld achter het Leger des Heilsgebouw (Johan de Witlaan 34) staan kraampjes, waar wat lekkers te krijgen is, maar waar ook tweedehands boeken en kleding verkocht worden. Er is een heus Rad van Fortuin met leuke prijzen. De opbrengst is voor twee goede doelen: Inloophuis Domino en Bijbelshop Samma.

Een springkussen staat klaar voor de kinderen. Ook kunnen zij meedoen aan een spelletjescircuit.

In het gebouw van het Leger des Heils speelt om 15.00 uur het gerenommeerde poppentheater Poppen & Meer met het thema: leuk voor jong én oud!

In de Brug bij de Pauluskerk zijn van 14.30 – 15.30 uur drie workshops voor volwassenen:

over de betekenis van iconen, een zangworkshop en cartoontekenen.

 

Om 17.00 uur is het middagprogramma voorbij en luiden we het avondprogramma in. Natuurlijk hoort bij een feest ook eten. Het Leger des Heils heeft de soepbus ter beschikking gesteld. Normaliter worden daklozen in de grote steden vanuit deze bus van gratis soep voorzien, maar dit keer is deze voor onze wijkgenoten en voor ieder die het feest bezoekt.

Om 18.30 uur is er in de Sint-Jozefkerk (Aalberseplein 2) een gezamenlijke viering. Hieraan werken de indrukwekkende koperblazers van het Leger des Heils mee en de fantastische (akoestische) band Mensenkinderen. Het wordt een feestelijke dienst, waarin we putten uit de schatten van de drie genoemde kerken.

Burgemeester Verhoeve is aanwezig en zal wat zeggen. De preek wordt trouwens anders dan anders: namelijk in de vorm van een gesprek tussen pastoor Winfried Kuipers, missionair werker Wouter Boeschoten en dominee Kees van den Berg. Na de dienst is er nog een aansluitend miniconcert van Mensenkinderen.

Kortom: het wordt een spetterend en ook inhoudelijk Wijkfeest, waar je gerust anderen mee naar toe kunt nemen. Dit wil je namelijk niet missen!