Op Witte Donderdag, 14 april 2022 17.15-18.45 uur hopen wij voorafgaand aan de Vesper een Pesachmaaltijd te organiseren in de Pauluskerk. Het Joodse Pesach, of ook wel: Pascha, en het christelijke paasfeest liggen dicht bij elkaar: ons paasfeest is geënt op het Joodse Pascha.
De liturgie bevat veel mooie elementen, waarbij vooral kinderen en jongeren op een speelse manier leren over het verhaal van de uittocht, over wat het betekende dat God hen bevrijdde en over dat ze nu in vrijheid en rijkdom leven. De symboliek van het Pascha is ook toe te passen op het paasfeest.
Wil je deze bijzondere maaltijd met ons meevieren, meld je dan aan bij Mariette Sneep: mariettesneep@gmail.com (uiterlijk 10 april). We horen graag of er specifieke dieetwensen zijn.
Ook zijn we op zoek naar mensen die willen helpen bij de voorbereiding van de maaltijd. Dit kan vanuit huis (bv door het maken van een salade) of op de dag zelf vanaf 13.00u in de Brug. Je kunt dit aangeven bij de aanmelding, dan nemen we contact met je op. Wil je meer informatie over de Pesachmaaltijd, neem dan eens een kijkje op www.protestantsamsterdam.nl/pesachmaaltijd-en-waarom/ Hartelijke groet,
Saskia Audier, Linda van de Brink en Mariëtte Sneep