Nog steeds is er behoefte aan crisisopvangplekken voor vluchtelingen die anders nergens terecht kunnen. En nog steeds wordt daarom ook de vraag aan kerken gesteld of zij daarom tijdelijk hun deuren kunnen openen voor deze mensen. Als antwoord op deze vraag heeft de wijkgemeente de Veste het voornemen om vanaf maandag 19 december t/m zaterdag 8 januari in een aantal zalen van hun kerkgebouw 6 vluchtelingen op te vangen. Voor drie weken, vanwege de beschikbaarheid en haalbaarheid, en 6 mensen zodat ook andere activiteiten doorgang kunnen vinden. Op deze manier dragen we, hoe kleinschalig ook, ons steentje bij, en hopen we onze gasten drie weken lang een warme plek te bieden, waar aandacht en liefde is: een welkom van mens tot mens. Om dit mogelijk te maken zijn er al heel veel randvoorwaarden uitgezocht en geregeld.

Volgende week donderdag neemt de Algemene Kerkenraad officieel het besluit tot deze opvang.

Vrijwilligers nodig

Maar omdat we dit natuurlijk niet alleen kunnen, en veel vrijwilligers nodig hebben, doen we nu al deze oproep: Wie doet er mee? We zoeken gastheren/-vrouwen (shifts van 4u: 9-13; 13-17; 17-21 en een slaapdienst van 21-9u), hulp rond het eten en de feestdagen, en mensen voor andere klussen.

Aanmelden kan via dit formulier of opvang@devestegouda.nl. Geef aan wat je bij wilt dragen en wanneer.

Natuurlijk moet er nog veel geregeld worden, en is het spannend. Maar laten we de moed hebben om gastvrij te zijn, en met elkaar deze opvang te bieden. Dat het ons allen tot zegen mag zijn.