De komende weken is er extra aandacht voor bijen. Op 18 en 19 april vindt de Nationale Bijentelling plaats. Doe mee via www.nationalebijentelling.nl. Daar vindt u ook een gids voor het herkennen van bijen. Geschrokken van het lage aantal? Op 22 april is het Nationale Zaaidag, een initiatief van de Bijenstichting om de bijen in Nederland te helpen. Na zes jaar actie gaat het namelijk nog steeds niet goed met de bestuivers.

Help mee door ook in uw tuin een strook met bloemen aan te leggen. Let op dat alleen biologisch geteelde zaden/planten gebruikt worden, dus zonder bestrijdingsmiddelen. De organisatie The Pollinators heeft een voedselbank voor bijen aangelegd. Via website www.thepollinators.org/agenda/landelijke-zaaidag kunt u ook in Gouda locaties vinden bij u in de buurt waar u vanaf 10 april gratis biologische zaadjes kunt halen. Maak een mooi plekje in uw tuin of wordt een ‘guerrilla gardener’.

Komt u er niet uit? Stuur me een berichtje via m.van.den.brink@pauluskerkgouda.nl Marja van den Brink, diaken duurzaamheid