9 september

Het startweekend  begon zaterdagavond 9 september met een optreden van Theo  van Teijlingen. Hij wist de aanwezigen te boeien en te ontroeren met zijn aansprekende teksten en de indrukwekkende verhalen tussendoor.  De mooie uitlichting verzorgd door  Ronald Jager gaf de Pauluskerk een huiskamerachtige sfeer.

Het lied over St Lucas maakte veel indruk. Bekijk St Lucas op You tube

Theo van theijlingen IMG_0813 Theo van Teijlingen IMG_0815

Voor de kinderen was er de film: ‘ Lucas en Abel. De vleugelbroertjes’. Een film over een bijzondere vriendschap tussen een jongen en een arend.

Lucas en Abel 100574

10 september

Zondagmorgen werd het startweekend vervolgd met de kerkdienst.  Het thema was  ‘Hoopvol’. Centraal stond 1 Petrus 1:3 waar Petrus schrijft dat we door Christus mogen leven in hoop, zelfs een levende hoop worden! Lees de preek HIER na of luister de preek HIER na.

Na de dienst was er koffie, thee en limonade. De workshops startten om 12.00 uur  men kon kiezen uit:

Fotografie.

Onder leiding van Coby van Wageningen gingen een flink aantal gemeenteleden met eigen camera en een meegebracht attribuut aan de slag. Hiervan is een leuk filmpje gemaakt die HIER is te bekijken.

Fotografie IMG_0820 Fotografie IMG_0852

Dans

De kinderen en tieners hebben onder leiding van … een leuke dans ingestudeerd.

Dans IMG_0825 Dans detail IMG_0825

Kerkproeverij

Onder leiding van Ds. Kees van den Berg gingen gemeenteleden met elkaar in gesprek over Kerkproeverij. Dit landelijke initiatief is een poging om mensen die niet meer in de kerk komen persoonlijk uit te nodigen en hen zo te laten ‘proeven’ van onze kerk.

Creatief schrijven

In de workshop ‘creatief schrijven’ (naar het voorbeeld van de boeken van Coby Kremer) zijn we met 10 mensen totaal op een andere manier bezig geweest met woorden, namen en Bijbelteksten. Vaak zeggen enkelen mensen er iets over en de rest zwijgt. Nu schreef iedereen en dat deelden we, zonder commentaar, met elkaar.

Je eigen gedachten onder woorden brengen kan helend werken. Er is geen goed of fout, dus een oordeel van een ander of van jezelf is niet nodig. We merkten dat het kijken en mediteren op een andere manier verrassende dingen boven bracht en soms zelfs emoties. Het mooie van schrijven is dat je iets vastlegt wat je later nog eens na kunt lezen.

Koken

In de keuken en consistorie werd hard gewerkt aan het voorbereiden van de maaltijd. Onder leiding van Peter Klaasse werden broodjes gezond en slaatjes gemaakt.

_ koken DSC4859

Emmauswandeling

Twee aan twee gingen gemeenteleden wandelen. Ze hadden van Willem Bezemer een aantal vragen meegekregen om over te praten.

Emmauswandeling IMG_0834 EmmauswandelingI klein MG_0859

Muziek en zingen

In de kerk werd een mooi lied ingestudeerd: Jezus, Hoop van de volken onder leiding van Yvonne Visser en Wouter Klein.  Het is de bedoeling dat we dit lied het komend seizoen vaker horen en zingen, in relatie met ons jaarthema ‘Hoopvol’.

_ Koor DSC4846 _ Koor DSC4847 _ Koor DSC4849

Met dit prachtige lied  werd de gezamenlijke maaltijd  geopend.

_ Maaltijd DSC4858 _ Maaltijd DSC4862 _ Maaltijd DSC4868
_ Maaltijd DSC4877 _ Maaltijd DSC4878 _ Maaltijd DSC4886