De Non-foodbank helpt armoede te bestrijden. Zij doen dit door mensen die dat nodig hebben te helpen aan kleding, meubels, bedden, huisraad, wasmachine of fiets. Dit gebeurd gratis of voor een kleine vergoeding. De mensen die worden geholpen door de non-foodbank zijn  vluchtelingen, cliënten van de voedselbank en ieder ander die het nodig heeft.

De Non-foodbank werkt op afspraak. Voorbeeld: De diaken van Rijkdom en Armoede maakt voor de cliënt een afspraak. Omdat de diaken de situatie kent van deze cliënt komt ze ook mee op deze afspraak om te helpen bij eventueel het tolken en het bepalen van de benodigde goederen. Op de afspraak wordt de diaken en cliënt door een gastvrouw ontvangen. De gastvrouw helpt de cliënt bij de keuze van de goederen en noteert deze op de cliëntenlijst. Als laatste wordt gezamenlijk deze lijst doorgenomen en wordt afgesproken wat direct wordt meegenomen of moet worden bezorgd.

U kunt de Non-foodbank, en daarmee uw medemens, helpen door goede kleding, meubels en dergelijke aan te bieden. U kunt deze elke dinsdag komen brengen van 10.00- 14.00 uur of de eerste zaterdag van de maand van 10.00 -12.00 uur. Kleding kunt u ook op woensdag van 13.00 uur – 15 .00 uur brengen.

Als u de spullen niet zelf kan brengen dan kunt u bellen om de spullen bij u te laten ophalen. De Non-foodbank is gevestigd op de locatie van De Baanderij, Industriestraat 1 te Gouda.

U kunt de Non-foodbank (ANBI) financieel ondersteunen via het rekeningnummer is NL67RABO 01012630 66 t.n.v. Stichting Non-foodbank Gouda e.o.

Voor meer informatie onze site: www.nonfoodbankgouda.nl.